Sibex سیبکس
با هدف حمایت از كسب و كارهای نوپا

طرح نوآفرین رونمایی گردید

طرح نوآفرین رونمایی گردید سیبكس: طرح «نوآفرین» با هدف پشتیبانی از كسب و كارهای نوپا از طرف وزارت ارتباطات و فناوری طالاعات رونمایی شده و از امروز رسماً شروع به كار كرد.


به گزارش سیبكس به نقل از ایسنا، طرح «نوآفرین» با هدف پشتیبانی از كسب و كارهای نوپا از امروز رسماً شروع به كار كرد تا با بهره گیری از سامانه ها، مربوطه شرایط برای كارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات تسهیل شود. این رویداد امروز با حضور و معاون اول رئیس جمهوری و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مركز همایش های كتابخانه ملی انجام شد.
بگفته مسؤولان در طرح نوآفرین تسهیلاتی چون معافیت مالیات و بیمه ای برای استارتاپ ها وجود دارد و با راه اندازی پارك اقتصاد دیجیتال، استارتاپ هایی كه درآمد سالانه آنها به ۵۰۰ میلیون تومان برسد، می توانند با استفاده از امكانات این پارك ها درآمد خودرا به پنج میلیارد تومان برسانند و به مرحله بلوغ رسیده و روی پای خود بایستند.
وزیر ارتباطات هدف از این طرح با عنوان ایران هوشمند و طرح های گوناگون ذیل آنرا ایجاد ثروت بوسیله اقتصاد دیجیتال دانسته و تاكید كرده است استارتاپ ها بعنوان فوتون های روشن كننده اقتصاد دیجیتال نقشی مهم در این زمینه خواهند داشت. به اعتقاد او، برنامه «ایران هوشمند» با رویكرد ارتقای جایگاه اقتصاد دیجیتال، سبب تسهیل اتصال بخش خصوصی كشور به اقتصاد جهانی و رونق همكاریهای منطقه ای شده و می تواند باطل السحر تحریم های یكجانبه و پروژه منزوی سازی ایران باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم رونمایی از این طرح تاكید كرد: برای روشن شدن ایران هوشمند به فوتون هایی نیاز داریم كه همان استارت آپ هستند. این فتون ها لامپی را روشن می كنند كه همان آینده روشن ایران هوشمند است.
محمدجواد آذری جهرمی، با ذكر خاطره ای از دوران نوجوانی اش اظهار داشت: وقتی كلاس سوم دبیرستان را تمام كردم، بسیار علاقه مند فعالیت های اجتماعی و ورزش بودم بدین سبب تقریباً درس را كنار گذاشته بودم و طبیعتاً با افت كیفیت تحصیلی روبرو شده بودم. روزی به خانه رفتم كه به دیوار خانه با پوتین آویزان شده ای برخوردم. از مادر پرسیدم كه چیست و من را سراغ پدرم فرستاد. از پدرم این سوال را پرسیدم كه گفت من برای تو آینده نگری كردم و چون به سن سربازی رسیدی برائت پوتین خریدم.
وی افزود: من در جواب پدرم گفتم كه سربازی نمی روم چونكه می خواهم برم دانشگاه كه پدرم اظهار داشت كه با معدل یازده و نیم نمی گردد دانشگاه رفت.
آذری جهرمی بابیان این كه در همان تابستان دیواری از كتاب هایم درست كردم و روزی هجده ساعت به مطالعه دروس دوره پیش دانشگاهی پرداختم، اظهار نمود: درترم اول بچه درس خوان ها من را برای رفتن به كلاس های تقویتی همراهی نكردند اما درترم دوم پیش دانشگاهی كه با معدل ۱۹.۷۲ قبول شدم همه آنها به سراغم آمدند.
وزیر دولت تدبیر و امید به كسب رتبه ۳۲ در كنكور همان سال اشاره نمود و افزود: علت موفقیت من نمایش آینده توسط پدرم بود كه موجب تغییر مسیر زندگی ام شد.
وی خطاب به فعالان حوزه استارت آپی با اشاره به اینكه من و شما دو شباهت داریم اشاره كرد: شباهت اول ما پافشاری كردن در مراحل مختلف زندگی است و همانطور كه من برای رفتن به دانشگاه پافشاری كردم شما نیز در مقابل مشكلات و موانعی كه با آن روبرو هستید پافشاری می كنید و كوتاه نمی آیید و محكم مسیر را پیش می روید.
عضو كابینه دولت دوازدهم در مورد شباهت دوم اشاره كرد: همه ما نیاز داریم كه آینده قابل پیش بینی پیش روی ما باشد و همانطور كه پدرم با آن پوتین آینده ام را برایم ترسیم كرد، این پیش بینی آینده برای شما نیز حائز اهمیت می باشد، آینده قابل پیش بینی امنیت به همراه می آورد.
آذری جهرمی با اشاره به وجود ریسك های زیادی در پیش روی استارت آپ ها اظهار نمود: با این شرایط ریسك های پیش روی شما نباید در هم ضرب شود و بعنوان دولت باید شرایطی را برای استارت آپ ها فراهم نماییم كه خاك كشت شما حاصل خیز باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاكید بر اینكه امكان دارد حادثه ای ایجاد شود اما باید شرایط را به شكلی آماده نماییم كه قابل پیش بینی باشد یعنی وقتی سوار قطار می شویم باید بدانیم كه كجا می توانیم پیاده شویم چونكه پیش بینی آینده برای ما امنیت به همراه دارد.
وی بابیان اینكه در ابتدای دولت دوازدهم آغاز به طراحی زیست بوم مناسب تبدیل ایده به كسب وكار كردیم اضافه كرد: تلاش های زیادی صورت گرفت و شما تصور نمی كردید كه بشود جلوی شكایت اركان دولتی را گرفت هرچند هنوز همه چیز ایده آل نیست ولی بسیار شرایط بهبودیافته است.
آذری جهرمی خطاب به فعالان استارت آپی اشاره كرد: باید بدانید در هر مرحله دولت چه حمایت هایی از شما می كند و چه حمایت هایی از شما نمی كند.
عضو كابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به اینكه همه استارت آپ ها خاطرات تلخ زیادی دارند اما باید تلاش نماییم كه این خاطرات را كم نماییم، اظهار داشت: از همین رو ایده ایران هوشمند را جلوی خودمان گذاشتیم و برای روشن شدن ایران هوشمند به فوتون هایی نیاز داریم كه همان استارت آپ هستند. این فتون ها لامپی را روشن می كنند كه همان آینده روشن ایران هوشمند است.
وی بابیان اینكه استارت آپ ها نموداری برای رشد خود دارند، اضافه كرد: نوآفرین برای مراحل اول است و برای مراحل بعدی رشد پارك های اقتصاد دیجیتال را راه اندازی كردیم كه پایلوت آن در مشهد به وجود آمده است و بدین گونه تلاش داریم جاده ای را بسازیم و باید به كمك هم بیاییم تا آینده بهتری را برای خودمان و فرزندانمان ایجاد نماییم.

چه نماییم این طرح دولتی نشود؟
امیر ناظمی - رئیس سازمان فناوری اطلاعات - هم در پنل «چه نماییم این طرح دولتی نشود» كه در آستانه آئین رونمایی از سامانه های ملی طرح نوآفرین و اشتغالزایی برگزار شد، اظهار داشت: دولت همواره دوست دارد در امور كسب وكارها به شكل مستقیم ورود كند، بنا بر این نیاز به سازوكارهایی است كه میزان این دخالت را كنترل كند.
وی با اشاره به اینكه در كشورهای دیگر نیز از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده می نمایند اما با وضعیت فعلی ما فاصله دارد، اضافه كرد: زمانی كه سایت ایران نوآفرین را ایجاد كردیم آنرا به نظام صنفی واگذار كردیم كه كمتر دولتی شود. ما حداكثر سهامی كه برای دولت در نظر گرفتیم ۴۰ درصد بود و ادعا نداریم كه این كار ۱۰۰ درصد به نتیجه می رسد اما به آن امیدوار هستیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار نمود: ما باید مكانیزم هایی ایجاد نماییم كه اعداد و آمار را به شكل شفاف نشان دهد. مثلاً از مكانیزم های دولت الكترونیك، مباحث در رابطه با هویت، بیمه و مالیات را احراز كرد.
ناظمی بابیان اینكه شفافیت نكته كلیدی است كه می تواند طرح نوآفرین را متمایز كند، اشاره كرد: باید بپذیریم از هر ۱۰۰ ایده پیشنهادی، ۷۰ ایده محو می شود و ما می خواهیم این طرح را تا زمانی كه هستیم هر سال ادامه بدهیم.
طرح نوآفرین كه با نام سند توسعه اقتصاد دیجیتالی هم شناخته می شود و هدف آن تشویق و پشتیبانی از كسب و كارهای نوپا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است اوایل خردادماه امسال به تصویب هیأت وزیران رسید.
در این طرح كه از سال قبل و با پیگیری سازمان فناوری اطلاعات تدوین شده است، هر شركت خصوصی و تعاونی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات كه كمتر از سه سال از تاریخ ثبت آن گذشته باشد با شرایطی مانند سرمایه حداكثری ۲۵۰ میلیون تومانی و درآمد كمتر از ۵۰۰ میلیون تومانی تا زمان سودآوری مورد حمایت قرار می گیرند.
شركت هایی كه در طرح نوآفرین حمایت می شوند باید در سامانه متمركز درخواست خدمات سازمان فناوری اطلاعات ایران مشخصات خودرا ثبت كرده باشند و همین طور مؤسسان و صاحبان سهام شركت نسبت به توزیع سود اقدام نكنند. این طرح، ماهیت استارت آپی را مبنای كار خود قرار داده و بر همین اساس، قوانین و مقررات بیمه، مالیات و حتی جذب سرمایه گذار را تسهیل كرده است.
بنا بر اعلام، هفته آینده نیز وزرای ارتباطات آذربایجان، تركیه، روسیه و ایران در تهران نشست چهارجانبه ای را برای ایجاد بازار مشترك حوزه فناوری اطلاعات و فعالیت های مشترك خواهند داشت كه هدف آن پشتیبانی از همكاری استارتاپ های این كشورها با یكدیگر در چارچوب رویدادهای مشترك و نیز ایجاد بازار مشترك ICT و خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات در سطح منطقه ای و بین المللی است. این همكاری ها می تواند دانش فنی و توان رقابتی استارتاپ های ایرانی در بازارهای خارج از كشور را ارتقا بخشد و نقش مهمی در رونق كسب و كار دیجیتالی در ایران داشته باشد.





منبع:

1398/04/20
14:00:37
5.0 / 5
4840
تگهای خبر: ارتباطات , بازار , بیمه , توسعه
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است