Sibex سیبکس
عضو شورای شهر:

تأثیر امواج آنتن های مخابراتی بر سرطان ثابت نشده است

تأثیر امواج آنتن های مخابراتی بر سرطان ثابت نشده است به گزارش سیبكس عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: نقش امواج آنتن های مخابراتی تابحال بر تغییر سلولی، سرطان و زایمان زودرس به اثبات نرسیده است و نتایج اثرات استفاده از تكنولوژی 30 سال بعد مشخص می شود.



به گزارش سیبكس به نقل از مهر، ناهید خداكرمی امروز در نشست بررسی وضعیت دكل های مخابراتی در سطح شهر تهران و ابهامات پیش رو و ضرورت ساماندهی این دكل ها تاكید كرد و اظهار داشت: وضعیت نصب دكل ها از نظر راهداری مناسب نمی باشد و خیلی از دكل ها كه مربوط به قبل می شود، بدون مجوز توسط اپراتورها نصب شده كه باید برای آن سازوكاری در نظر گرفته شود.
وی با تاكید بر اینكه نصب آنتن های مخابراتی از نظر زیباسازی و استواری در خیلی از موارد با استانداردهای مورد نظر شورای شهر مطابقت ندارد، اشاره كرد: بتازگی پرونده هایی داریم كه نشان میدهد خیلی از آنتن های موبایل و ارتباطات ثابت در سطح شهر تهران اصلاً به ما گزارش نشده و اپراتورها بدون اطلاع شورای شهر و كارگروه ساماندهی دكل ها در شركت ارتباط مشترك شهر نسبت به نصب دكل ها در مكان هایی اقدام نمودند كه دسترسی به آنها میسر نیست.
عضو شورای شهر تهران با تاكید بر اینكه در اماكن، آنتن ها از معیارهای مدنظر فاصله دارند، اظهار داشت: باوجود اینكه استانداردهای تشعشع برای این آنتن ها در نظر گرفته شده است، اما به سبب آنكه ذهن شهروندان را از لحاظ روانی درگیر می كنند، ما نباید به بسیاری از این آنتن ها مجوز بدهیم.
خداكرمی گفت: در دنیای تكنولوژی چه بخواهیم و چه نخواهیم وابسته به استفاده از تكنولوژی هستیم و نصب چهار میلیارد دكل در دنیا نشان میدهد كه نمی توان از تكنولوژی دور ماند اما باید تلاش نماییم كه در استفاده از این دكل ها، استانداردهای روز دنیا را مدنظر قرار دهیم.
وی با اشاره به اینكه كاهش تعداد شكایات از دكل های مخابراتی نشان میدهد كه مردم متوجه لزوم استفاده از ابزارهای فناوری هستند، اشاره كرد: برمبنای نتایج مطالعات، تابحال چیزی كه نشان دهد آنتن ها و امواج می توانند به صورت مستقیم و تغییرات سلولی و ایجاد سرطان موثر باشند، منتشر نشده است و مباحثی همچون زایمان زودرس، سقط جنین و سرطان به سبب وجود امواج الكترومغناطیسی تابحال به اثبات نرسیده است.
این عضو شورای شهر اظهار داشت: تنها بعضی از نتایج مربوط به این می شود كه كسانی كه با امواج پارازیت سر و كار دارند و یا پرتوكاران، ممكنست در مقابل برخی سرطان ها همچون سرطان بیضه، لطمه پذیر باشند، به دست آمده اما اینكه بگوییم این مساله برای تمامی مردم صدق می كند، درست نیست.
وی اضافه كرد: هر عامل بیرونی كه بتواند منجر به تغییر شكل سلولی شود، موجب ایجاد سرطان می شود اما مطالعه متقنی كه نشان دهد امواج موبایل و وای فای موجب ایجاد این تغییرات می شود، وجود ندارد.
به گفته وی، شاخصهای مختلفی در سرطان موثر هستند و نمی توان قاطعانه گفت امواج ا لكترومغناطیسی و موبایل موجب ایجاد سرطان می شوند.
وی بر ضرورت آگاهی رسانی به مردم برای كاهش استرس و دادن اطلاعات درست بر آنها تاكید كرد و اظهار داشت: با این وجود شورای شهر در زمینه كسب مجوز از طرف اپراتورها برای نصب آنتن گردنگیر دارد و تأكیدمان این است كه این آنتن ها در مكان درست و مطابق با استانداردها مستقر شوند.
خداكرمی با اشاره به مطالعه ای كه روی قسمتی از زنان حامله ایرانی انجام شده، گفت: این مطالعه نشان میدهد كه هنوز ارتباطی كه موجب زایمان زودرس و مرگ داخل رحمی بر اساس امواج ساطع شده از دكل های مخابراتی باشد، وجود ندارد.
وی اضافه كرد: یك در هزار حاملگی ها منجر به مرگ داخل رحمی ناگهانی می شود و هنوز دلیل آن معلوم نیست. از طرف دیگر یك میلیون و ۴۰۰ هزار تولد سالم به صورت سالانه به ثبت می رسد و میزان مرگ داخل رحمی ما از استانداردهای جهانی نیز بسیار پائین تر است و در حوزه نرخ سرطان نیز ما وضعیتمان از اروپا و امریكا بمراتب بهتر است و وضعیت بدی نداریم.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینكه كشور در حال پیر شدن است و افزایش میانگین سنی ما ممكنست موجب افزایش بیماری ها شود، اشاره كرد: تا ۱۰ سال دیگر ۲۵ درصد جمعیت كشور بالای ۶۰ سال می شود كه بمراتب باید شاهد افزایش بیماری ها شویم و تنها نمی توان گفت عوامل محیطی این بیماری ها را تشدید می كند. بنا بر این نباید ذهن مردم را به سمت افزایش سرطان به سبب امواج دكل ها ببریم.
خداكرمی اظهار داشت: اتفاقا امن ترین جا برای كاربران زیر آنتن های موبایل است چونكه امواج به صورت منحنی ساطع می شوند و مردم باید بدانند كه تشعشع موبایلی كه در دست دارند، بسیار بالاتر از آنتن هاست اما با این وجود در كنار تمامی این مسائل، شهرداری به مسئله سلامت فردی افراد توجه ویژه ای دارد و بر این اساس تلاش مان این است كه تمامی اقدامات به صورت استاندارد صورت گیرد.
وی با اشاره به اینكه سالانه بیشتر از هزار مجوز به نصب آنتن های موبایل داده ایم، افزود: طی سالهای ۹۶ تابحال به بررسی مجوزهایی كه باید ستاندن می شد و دكل هایی كه مجوز نگرفته بودند، پرداختیم. الان نیز لایحه ای در شورای شهر مطرح گردیده است و قصدمان این است كه از ساختمان های بلندمرتبه بخواهیم به صورت تجمیعی نسبت به نصب دكل ها روی پشت بامشان اقدام نمایند تا زیرساخت های استاندارد را در زمان پروانه ساخت برای این ساختمان ها و برج های بلندمرتبه در نظر بگیریم. این مساله موجب پوشش بهتر تلفن و اینترنت شهروندان و ازسوی دیگر تجمیع دكل ها و زیباسازی مبلمان شهری می شود. بگفته وی، برای اثبات استفاده از تكنولوژی و عوامل بیرونی بر سلامت انسان باید ۳۰ سال از عمر استفاده از آن تكنولوژی بگذرد.


منبع:

1398/10/25
19:58:29
5.0 / 5
4228
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است