Sibex سیبکس

مدلهای هوش مصنوعی چینی سایه به سایه مدلهای آمریکایی

مدلهای هوش مصنوعی چینی سایه به سایه مدلهای آمریکایی سیبکس: مدلهای هوش مصنوعی چینی به رقابت با تازه ترین مدلهای آمریکایی نزدیک می شوند.


شرکت چینی Z.ai که قبلاً با نام Zhipu AI شناخته می شد، درحال توسعه مدلهای هوش مصنوعی است که به عملکرد همتایان پیشرو آمریکایی نزدیک می شوند و حتی در بعضی جنبه ها از مدلهای Anthropic و OpenAI پیشی می گیرند.
این شرکت بر توسعه سری GLM از مدلهای باز تمرکز دارد که مزیت اصلی آنها قابلیت استقرار در زیرساخت سازمان ها با منابع محاسباتی لازم و استفاده مستقل از خدمات خارجی است. این رویکرد پروسه های ادغام را ساده می کند، اما چالش های امنیتی را نیز بالا می برد.
در مقابل، مدلهای OpenAI فقط بوسیله API در دسترس هستند که محدودیت هایی را خصوصاً برای کاربران در روسیه بوجود می آورد.
آخرین مدل این سری، GLM-۵.۲، به قابلیت های Cloud Opus ۴.۸ و GPT-۵.۵ نزدیک می شود. در عین حال، این مدل بازهم باز است و بوسیله برخی از ارایه دهندگان خدمات، همچون برخی در بازار روسیه، در دسترس می باشد، بااینکه هنوز در بعضی از وظایف کمی از جدید ترین مدلهای OpenAI و Anthropic عقب مانده است.
در مقابل، مدلهای چینی در بعضی زمینه ها به نتایج قوی دست یافته اند، بطوریکه GLM-۵.۲ در سناریو های خاص از رقبای غربی خود پیشی گرفته است. در عین حال، والنتین مالیچ، رییس مرکز توسعه مدل زبان بزرگ در MWS AI، تصریح کرد که معیار ها تنها جنبه های محدودی از عملکرد مدل را منعکس می کنند و تصویر جامعی از کیفیت آنها ارایه نمی دهند.
مالیچ اظهار داشت: "بر اساس تجربه عملی، هم تجربه خودم و هم تجربه همکارانم، مدل چینی هنوز کمی از مدلهای پیشرفته OpenAI و Anthropic عقب مانده است. این که آیا نسل بعدی GLM رهبری را به دست خواهد گرفت یا خیر، نامشخص است، اما سرعت توسعه در این بخش، این سناریو را محتمل می کند. "
وی افزود که باتوجه به سرمایه عظیم و سرمایه گذاری های انباشته شده، رسیدن به رهبران بازار هوش مصنوعی، چه از نظر مالی و چه از نظر نظارتی، بازهم دشوار است. او باور دارد که تغییر چشم انداز رقابتی احتیاج به یک پیشرفت تکنولوژیکی اساسی دارد که بتواند بازار را تغییر شکل دهد.
دیمیتری بوروزدین، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل RetailCRM، تصریح کرد که پیشی گرفتن از شرکتهای پیشرو امکان دارد احتیاج به تغییر به معماری های بطورکامل جدید فناوری، مانند رابط های عصبی کم مصرف مبتنی بر مواد زیستی یا پردازنده های کوانتومی داشته باشد. او تاکید کرد که سرمایه گذاری های عظیم به تنهایی برای پیشی گرفتن از رهبران فعلی بازار کافی نیست.
آندری شریپوف، مدیر محصول Fedot.ai، زیرمجموعه اپراتور لجستیک دیجیتال versta.io، تصریح کرد که برتری Z.ai نسبت به مدلهای آمریکایی از نظر قابلیت ها بازهم یک چالش خواهد بود. در عین حال، او باور دارد که رقابت در نهایت با ارزش در مقابل پول تعیین می شود. او توضیح داد که بیشتر کاربران علاقه ای به پرداخت هزینه قابل توجه بیشتر برای بهبود جزئی در عملکرد نخواهند داشت و این به مدلهای چینی از نظر مقرون بصرفه بودن، مزیت رقابتی می دهد.
خلاصه اینکه
وی افزود که با عنایت به سرمایه عظیم و سرمایه گذاری های انباشته شده، رسیدن به رهبران بازار هوش مصنوعی، چه از نظر مالی و چه از نظر نظارتی، بازهم دشوار است. او باور دارد که تغییر چشم انداز رقابتی احتیاج به یک پیشرفت تکنولوژیکی اساسی دارد که بتواند بازار را تغییر شکل دهد.
دیمیتری بوروزدین، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل RetailCRM، اشاره کرد که پیشی گرفتن از شرکتهای پیشرو امکان دارد احتیاج به تغییر به معماری های بطورکامل جدید فناوری، مانند رابط های عصبی کم مصرف مبتنی بر مواد زیستی یا پردازنده های کوانتومی داشته باشد.
1405/04/14
21:09:05
5.0 / 5
6
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بازار , تكنولوژی
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان سیبکس در این مورد
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است : 1396-1405
سیبکس، دنیای اپل در دستان شما - سیبکس، انتخاب هوشمندانه ترین ها