Sibex سیبکس

وعده وزیر کشاورزی برای متعادل شدن قیمت برنج ایرانی

وعده وزیر کشاورزی برای متعادل شدن قیمت برنج ایرانی سیبکس: در دو ماه گذشته، قیمت برنج در ایران با افزایش شایان توجهی روبه رو شده و به یکی از دغدغه های اصلی خانوارها تبدیل گشته است که بگفته وزیر جهاد کشاورزی، با برداشت برنج های داخلی، نرخها متعادل می شود.



به گزارش سیبکس به نقل از خبرگزاری مشرق

، در هفته های اخیر قیمت برنج ایرانی در بازار آزاد به مرز کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسیده که نسبت به سال قبل بالاتر از ۸۵ درصد افزایش داشته است. بازرسان وزارت جهاد کشاورزی در نظارت بر بازار، نمونه هایی از برنج ایرانی را با قیمتی بالاتر از ۳۴۰ هزار تومان شناسایی کرده اند. این افزایش قیمت، خصوصاً در آستانه فصل برداشت داخلی، نگرانی های زیادی را برای مصرف کنندگان به وجود آورده است.
مجیدرضا خاکی، دبیر انجمن واردکنندگان برنج دلیل اصلی این گرانی را عدم اختصاص بموقع ارز به محموله های وارداتی عنوان و اظهار داشت: از اسفند سال قبل تا پایان اردیبهشت امسال، ثبت سفارش های انجام شده برای واردات برنج به سبب عدم تامین ارز، پشت مرزها متوقف ماند و این تأخیر در ترخیص برنج وارداتی، به همراه کاهش عرضه در بازار داخلی، به افزایش نرخها دامن زده است.
همچنین اکبر فتحی، معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار برنج، اعلام نمود که با شروع فصل برداشت داخلی و ثبت سفارش های گسترده برای واردات، انتظار می رود التهابات قیمتی به زودی کم شود. تولید داخلی برنج در وضعیت مطلوبی قرار دارد و ذخایر دولتی نیز برای تامین بازار کافی است.
با این حال، این وعده ها تا حالا تأثیر ملموسی بر کاهش نرخها نداشته است و طبق گزارش ها و مشاهدات میدانی، قیمت یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج کشت دوم طارم یا صدری اعلا در خرده فروشی ها به حدود سه میلیون تومان رسیده است. برنج های اقتصادی تر مانند فجر و عنبربو نیز که به طور معمول با قیمت های مشابه برنج های وارداتی هندی و پاکستانی عرضه می شدند، افزایش قیمت قابل توجهی را تجربه کرده اند.
در این زمینه غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی طی روزهای اخیر درباره ی دلیل افزایش قیمت برنج داخلی اظهار داشت: حدود نصف برنج مصرفی از طری واردات با ارز ترجیحی تامین می شود که با قیمت مشخص توزیع می شود و نیمی دیگر از برنج مصرفی داخلی است که خارج از ارز ترجیحی و خارج از شمول قانونگذاری است.
وی اضافه کرد: به سبب اینکه در آخر فصل موجودی برنج داخلی هستیم و فصل برداشت آن درحال شروع است، قیمت این محصول قدری غیرمتعارف بالا رفته، اما پیش بینی این است که با برداشت محصول داخلی و ورود به بازار، قیمت آن متعادل شود.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: قیمت برنج وارداتی از ۵۶ تا ۷۰ هزار تومان در فروشگاه های زنجیره ای در سراسر کشور وجود دارد و به وفور در اختیار استانها قرار گرفته بود و خیلی از آنها هم هنوز مصرف نشده است.
نوری قزلجه در آخر درباره ی میزان کالاهای اساسی در کشور اظهار داشت: هیچ کمبودی حتی جزئی در کالاهای اساسی نداریم. واردات گوشت هم در حال انجام می باشد، البته به خاطر مشکل پروازها اختلالی به وجود آمد ولی، چون مقدار آن پایین است، خیلی محسوس نبود.

1404/04/28
10:17:20
5.0 / 5
8
تگهای خبر: بازار , كالا , واردات , وب
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است : 1396-1404
سیبکس، دنیای اپل در دستان شما - سیبکس، انتخاب هوشمندانه ترین ها