Sibex سیبکس

ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با سرطان های دهان و گلو

ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با سرطان های دهان و گلو سیبکس: دانشمندان می گویند ارتباط مستقیمی میان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و مبتلاشدن به سرطان های دهان و گلو یافته اند.


به گزارش سیبکس به نقل از ایسنا و به نقل از اس ای، بر اساس مطالعه جدیدی که توسط پژوهشگران دانشگاه بریستول و آژانس بین المللی تحقیقات سرطان(IARC) انجام شده است، مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده(UPFs) با افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان های دهان، گلو و مری مرتبط می باشد.
این پژوهش، عادات تغذیه و سبک زندگی ۴۵۰ هزار و ۱۱۱ بزرگسال را که برای یک بازه زمانی حدودا ۱۴ ساله دنبال شده بودند، مورد بررسی قرار داد.
یک نتیجه غیر منتظره
شاید شگفت انگیزترین کشفی که از این مطالعه به دست آمد، این باشد که چاقی ناشی از مصرف بالای غذاهای فوق فرآوری شده تنها عامل مؤثر در ایجاد این سرطان ها نبوده است.
فرناندا مورالس-برستاین دانشجوی دکترا در دانشگاه بریستول و نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: غذاهای فوق فرآوری شده در چندین مطالعه مشاهده ای با اضافه وزن و افزایش چربی بدن مرتبط بوده اند. این امر منطقی است، برای اینکه آنها بطور کلی خوشمزه، راحت و در دسترس، ارزان، حجیم و دارای کالری بیش از اندازه هستند.
وی افزود که این تحلیل و بررسی نشان داد که ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و سرطان های دستگاه گوارش فوقانی به نظر نمی رسد با شاخص توده بدن یا نسبت دور کمر به باسن ارتباط داشته باشد.
برمبنای یافته های این تیم، خوردن ۱۰ درصد غذاهای فوق فرآوری شده بیشتر با ۲۳ درصد افزایش ریسک سرطان سر و گردن و ۲۴ درصد افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان مری مرتبط می باشد.
تنها بخش کوچکی از ارتباط آماری بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و بروز این بدخیمی های دستگاه گوارش فوقانی را می توان با افزایش چربی بدن توضیح داد که موجب می شود نویسندگان حدس بزنند که مکانیسم های دیگری ممکنست در کار باشند.
غذاهای فوق فرآوری شده تحت فرآوری گسترده ای قرار می گیرند و حاوی تعداد زیادی افزودنی، نگهدارنده، طعم دهنده ها، رنگ ها و امولسیفایرها هستند، به این معنا که صرف نظر از این که منجر به افزایش وزن می شوند، بطور ذاتی برای بدن انسان مضر هستند. علاوه بر این، بسته بندی این مواد غذایی و پروسه تولید آنها نیز ممکنست مقصر باشد، برای اینکه موجب می شوند مواد شیمیایی سمی به غذا اضافه شوند.
تحقیقات بیشتری لازم است
برای یافتن تمام مکانیسم هایی که ممکنست ارتباط مشاهده شده بین سرطان و غذاهای فوق فرآوری شده را توضیح دهد، به تحقیقات بیشتری نیاز است. با این وجود، از آنجا که چاقی بدن نمی تواند این ارتباط را در این مطالعه نشان دهد، مورالس-برستاین اضافه کرد که بعید است تمرکز صرف بر درمان کاهش وزن کمک زیادی به پیش گیری از این شرایط کند.
برای افزایش تندرستی عمومی، متخصصان سلامت اغلب از تمرکز بر یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهای کم فرآوری شده و کامل مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم می باشد، حمایت می کنند.
کاهش استفاده از غذاهای فوق فرآوری شده به شدت به عنوان یک گام مثبت در راستای بهبود عادات غذایی و اجتناب از مشکلات سلامتی در رابطه با تغذیه در نظر گرفته می شود.
دکتر هلن کروکر نایب رییس پژوهش و سیاست در صندوق جهانی تحقیقات سرطان نتیجه گیری کرد: ارتباط بین مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده و افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان دستگاه گوارش فوقانی، از سفارش های پیش گیری از سرطان ما برای خوردن یک رژیم غذایی سالم، غنی از غلات کامل، سبزیجات، میوه و لوبیا حمایت می کند.
این مطالعه در مجله اروپایی Nutrition انتشار یافته است.




منبع:

1402/09/07
12:04:10
5.0 / 5
249
تگهای خبر: دستگاه , متخصص , وب
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است