Sibex سیبکس

تلسکوپ جیمز وب قانون شکنی کهکشان های اولیه را رصد کرد

تلسکوپ جیمز وب قانون شکنی کهکشان های اولیه را رصد کرد سیبکس: تلسکوپ فضایی جیمز وب کهکشان های اولیه را رصد کرده است که از «کتاب قوانین کیهانی» تشکیل ستاره سرپیچی می کنند.


به گزارش سیبکس به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) کشف کرده است که کهکشان های جهان اولیه قانون شکنان کیهانی بودند. این کشف چگونگی تکامل کهکشان های اولیه و فرآیندهای اساسی که جهان را به گونه ای که امروز می بینیم به وجود آورده نشان میدهد.
برای کشف حقیقت در مورد این قانون شکنی های کیهانی، گروهی از ستاره شناسان از جیمز وب برای تماشای ۱۲ میلیارد سال قبل و مشاهده کهکشان ها و همین طور قوانینی که در طول تاریخ کیهانی از آنها پیروی می کردند، استفاده کردند. پژوهشگران دریافتند که مجموعه ای از قوانین بطور پیوسته حاکم است و میزان تولد ستاره ها را به توده های کهکشانی و ترکیبات شیمیایی مرتبط می کند. اما این قواعد فقط تا این حد به عقب بازمی گردند و کهکشان های اولیه از آنها سرپیچی می کردند.
کلودیا لاگوس(Claudia Lagos)، دانشیار دانشگاه استرالیای غربی، در اطلاعیه ای اظهار داشت: اینطور به نظر می رسید که کهکشان ها یک کتاب قانون داشتند که از آن پیروی می کردند اما به طرز شگفت انگیزی، این کتاب قوانین کیهانی در دوران کودکی جهان بازنویسی شده است. شگفت انگیزترین کشف این بود که کهکشان های باستانی عناصر سنگین بسیار کمتری نسبت به آن چه که ما بر طبق کهکشان هایی که بعدا شکل گرفته اند، پیش بینی کردیم، تولید می کردند.
این تضاد قبل از این دیده نشده بود برای اینکه ابزارهای مورد استفاده پیش از جیمز وب به اندازه کافی قدرتمند نبودند که ترکیب شیمیایی کهکشان ها را در حدود ۱۱ میلیارد سال پیش رصد کنند. با این وجود، جیمز وب به این گروه اجازه داد تا به چند صد میلیون سال بعد از مه بانگ که نشان دهنده گسستگی در رابطه بین تشکیل ستاره، جرم و شیمی ساختاری آنها بود، نگاه کنند.
چه زمانی همه چیز در کیهان سنگین شد؟
هنگامی که جهان برای نخستین بار آغاز به تشکیل نخستین ستاره ها و کهکشان ها کرد، جهان پر از هیدروژن و هلیوم شد. دو عنصر سبک که اولی تا حد زیادی غالب ترین عنصر بود.
فقط تعداد کمی از عناصر سنگین تر که اخترشناسان آنها را «فلزات» می نامند، در آن زمان وجود داشت تا این که نخستین نسل از ستارگان آن عناصر را در قلب خود ایجاد کردند و سپس در آخر عمرشان بوسیله انفجارهای عظیم ابرنواختری، آنها را در سرتاسر جهان پراکنده کردند.
این ماده ها در نهایت در نسل بعدی ستارگان گنجانده شدند یعنی ستارگان و کهکشان های نسل بعدی دارای غلظت بالاتری از این دست فلزات بودند که با معیاری به نام «فلزیت» بررسی می شود.
این پروسه غنی سازی فلز در طول ۱۳.۸ میلیارد سال تاریخ کیهانی ادامه داشته است، به این معنا که انتظار می رود کهکشان های اولیه نسبت به همتایان مدرن خود دارای فلزات کمتری بوده باشند.
اما حتی با در نظر گرفتن این موضوع، پژوهشگران دریافتند که فلز کهکشان های اولیه کمتر از حد انتظار است. خیلی کمتر از آن چیزی که قبل از این تصور می شد.
لاگوس افزود: فراوانی شیمیایی آنها تقریباً چهار برابر کمتر از حد پیش بینی شده بود که برمبنای رابطه فلز بنیادی که در کهکشان های بعدی مشاهده شد، ارزیابی شد.
پژوهشگران می گویند که علت این تضاد ممکنست این باشد که کهکشان ها تنها چند صد میلیون سال بعد از مه بانگ همچنان می توانستند ارتباط نزدیکی با محیط بین کهکشانی یعنی گاز داغ و غباری که میان کهکشان ها وجود دارد، داشته باشند.
لاگوس در آخر می گوید: کهکشان های اولیه بطور مداوم گازهای جدید و بکر را از محیط اطراف خود دریافت می کردند، با هجوم گاز، عناصر سنگین درون کهکشان ها رقیق تر می شد و این تراکم این فلزات را کاهش می داد.
به این ترتیب، یافته های این تیم می تواند مدلهای فعلی تکامل کهکشانی و مکانیسمی را که توسعه نخستین کهکشان ها را تسهیل می کند، به چالش بکشد.
این تحقیق در روز ۲۱ سپتامبر در مجله نیچر منتشر گردید.




منبع:

1402/07/06
09:26:10
5.0 / 5
532
تگهای خبر: توسعه , وب
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است : 1396-1404
سیبکس، دنیای اپل در دستان شما - سیبکس، انتخاب هوشمندانه ترین ها