Sibex سیبکس
آذری جهرمی بار دیگر تاكید كرد

وزارت ارتباطات مرجع فیلترینگ نیست، جلوگیری از نقض حریم خصوصی كاربران

وزارت ارتباطات مرجع فیلترینگ نیست، جلوگیری از نقض حریم خصوصی كاربران سیبكس: بحث های گسترده در فضای مجازی طی چند هفته گذشته درباره فیلترینگ شبكه های اجتماعی و در صدر آن ها تلگرام، سبب شد تا بالاخره وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره توضیحاتی عرضه نماید.


به گزارش سیبكس به نقل از ایسنا، شدت گرفتن مباحث و برخی نگرانی ها در فضای مجازی درباره فیلترینگ شبكه های اجتماعی خارجی و به خصوص تلگرام از صحبت های رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شروع شد كه تصریح كرد ممكن است تعداد مشتركین سروش ۳ میلیون باشد و تعداد مشتركین تلگرام چهل میلیون اما این تعداد سرریز می شوند و وقتی تلگرام از مدار خارج شد، مردم به یك سامانه ملی روی می آورند. او این را هم اظهار داشت كه مرتبط با نگرانی هایی كه رسانه های بیگانه بیشتر به آن دامن می زنند كه سامانه های داخلی ایمن نیست یا مسائلی از این دست، به لحاظ بسترسازی فنی و سالم بودن محیط آن، كار گسترده ای دارد، صورت می گیرد.
علاء الدین بروجردی همینطور تصریح كرده بود كه این تصمیم اتخاذ شده كه تلگرام جای خویش را به یك سامانه ملی بدهد و فكر می كنم حداكثر تا آخر ماه جاری (فروردین ماه) این اتفاق خواهد افتاد.
تقویت پیام رسان های داخلی به مفهوم فیلترینگ نیست
بعد از این اظهارنظرها بود كه چند شبكه اجتماعی پیام رسان داخلی كه صدر آن ها "سروش" قرار داشت، بسیار برجسته و بعنوان جایگزین تلگرام مورد تاكید قرار گرفتند. در واكنش به این اخبار و برای رفع نگرانی های مردم بود كه رئیس جمهوری در دیدار عیدانه خود كه در انتها تعطیلات برگزار شد، بر تولید و تقویت پیام رسان های داخلی تصریح و همزمان تاكید كرد كه این مهم به معنای فیلتر كردن موارد مشابه نیست بلكه باید با هدف از بین بردن انحصار باشد.
مطابق خبری كه پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری از دیدار عیدانه جمعی از وزرا، استانداران، نمایندگان و مدیران دستگاه های اجرایی با رئیس جمهوری منتشر كرد، حجت الاسلام حسن روحانی داشتن پیام رسان های ایرانی، توانمند، امن و ارزان كه بتوانند مشكل و نیازهای مردم را حل كنند، سبب افتخار همگان خواند و تاكید كرد كه "هدف از تولید و تقویت نرم افزارها و پیام رسان های داخلی فیلتر یا مسدود كردن دسترسی ها نباید باشد، بلكه باید با هدف رفع انحصار در پیام رسان ها انجام شود".
علی رغم اظهارنظرهای پراكنده محمدجواد آذری جهرمی در مورد فیلترینگ تلگرام، او اما این دفعه با انتشار پیامی مفصل در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینكه مخاطبان زیادی در این صفحه (اینستاگرام)، همواره سوالات و اعتراضات زیادی را در مورد فیلترینگ یا عدم انجام آن ابراز می كنند، توضیحاتی را بدین سان عرضه كرده است:
۱. وزارت ارتباطات مرجع تصویب و تصمیم پالایش (فیلترینگ) یا رفع آن نیست، بلكه بر مبنای مصوبه مجلس شورای اسلامی و بنابر قانون ملزم به اجرای مصوبات كمیته ها و شوراهای مشخص شده در این حوزه و احكام قضایی است.

۲. پالایش صفحات غیراخلاقی و هم ضد اعتقادات عموم مردم، در سایر كشورها هم رواج دارد و در كشور ما هم در این خصوص نظام قانونی تصویب شده كه رعایت می گردد. علاوه بر آن سیاست هایی توسط حاكمیت كشورهای مختلف برای حفاظت از كلان داده ها و یا رعایت الزامات قانونی كشورها وجود دارد.

۳. انسداد سرویس های بین المللی صرفا با هدف تشویق كاربران به استفاده از سرویس داخلی می تواند به ضدهدف تبدیل گردد. شركتهای كسب و كار نوپا در كشور هم بر همین مبحث تاكید دارند.

۴. یكی از آثار فضای مجازی، ظهور رسانه های نوین است كه كشورهای مختلف، ضمن بهره برداری از آن ها، جهت استفاده از این تكنولوژی سیاستگذاری و تنظیم قانون كرده اند. تا این سیاست یا قانون در كشور موجود نباشد، دو قطبی توسعه یا فیلتر رسانه های نوین همچنان بعنوان یك چالش وجود خواهد داشت.

۵. سیاست مصوب كشور در شورای عالی فضای مجازی بر توسعه پیام رسان های بومی قرار گرفته است، در كنار تقویت ساختار فنی آن ها، رفع برخی شبهات و صیانت از حریم خصوصی با تاكید بر ظرفیت فتوای راهبردی مقام معظم رهبری و هم اصلاح مصادیق مجرمانه برای جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای با فعالان و فعالیت های فضای مجازی و هم سیاست حمایتی عادلانه برای توسعه دهندگان داخلی بویژه در نحوه تبلیغات با استفاده از ظرفیت های ملی لازم است در دستور كار قرار گیرد.

او در انتها اظهار داشت كه بعنوان وزیر ارتباطات، تابحال تلاش زیادی برای جلوگیری از نقض حریم خصوصی كاربران در اپراتورهای ارتباطی كرده ام و اگر قانون اختیارات لازم را به وزارت ارتباطات بدهد، برای صیانت از حریم خصوصی در فضای مجازی هم تلاش لازم را خواهم كرد. همینطور برای اصلاح مصادیق مجرمانه و هم توقف نظام رای گیری آنلاین انسداد سایتهای اینترنتی كه در بعضی مواقع سبب برخوردهای سلیقه ای با سایتهای اینترنتی است، تلاشهایی كرده ایم كه تابحال نتیجه لازم را نداشته اما به این تلاش كه لازمه رشد ظرفیتهای بومی هم هست ادامه خواهیم داد.
اشتغال بنیان بودن پیام رسان ها
از سوی دیگر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این و در جریان ناآرامی های دی ماه سال قبل با ارسال توئیتی در صفحه توئیتر خود به خبری در خصوص فیلترینگ دائمی شبكه های اجتماعی كه بر مبنای شایعات انتشار یافته بود واكنش نشان داد و نوشت: شایعه هایی كه درمورد قطع دائمی شبكه های اجتماعی مطرح می گردد صحت ندارد و به نظر می رسد هدف آنها تولید نارضایتی های اجتماعی و بدبینی عمومی است.
در مورد فیلترینگ تلگرام هم رییس كمیته ارتباطات مجلس در واكنش به اظهارات رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به وابسته بودن خیلی از كسب و كارها به تلگرام اشاره كرده و اظهار داشته بود: بنابر گزارش های رسمی كسب و كارهای مبتنی بر شبكه های اجتماعی باعث اشتغال زایی بخش زیادی از جوانان بیكار شده و فیلتر آن ها تبعات اقتصادی و اجتماعی نامناسبی دارد، البته توجه به مسائل امنیتی هم برای نظام بسیار حیاتی و مهم است و باید با در نظر گرفتن جمیع جهات تصمیم گیری كرد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس همینطور تاكید كرده بود: شورای عالی فضای مجازی تصمیم گیر نهایی برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام و سایر شبكه های اجتماعی است.



1397/01/26
23:49:07
5.0 / 5
4994
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , توسعه , فیلترینگ
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است