Sibex سیبکس
دبیر شورای فضای مجازی در پاسخ به مهر:

تاخیر قوه قضائیه و وزارت ارشاد دراجرای مصوبه پشتیبانی از پیام رسانها

تاخیر قوه قضائیه و وزارت ارشاد دراجرای مصوبه پشتیبانی از پیام رسانها سیبكس: دبیر شورای عالی فضای مجازی از تاخیر قوه قضائیه و وزارت ارشاد در اجرای مصوبه پشتیبانی از پیام رسان های داخلی اطلاع داد.



به گزارش سیبكس به نقل از مهر، ابوالحسن فیروزآبادی در جمع خبرنگاران در حاشیه همایش نظام حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگار مهر تصریح كرد: پیگیر نظارت بر اجرای مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای ساماندهی پیام رسان ها و شبكه های اجتماعی هستیم.
وی اظهار داشت: بر مبنای بررسی های صورت گرفته، آنچه كه مربوط به وزارت ارتباطات در اجرای این مصوبه می شد، از جانب این وزارتخانه به مركز ملی فضای مجازی عرضه شده است اما آنچه كه مربوط به تعهدات قوه قضائیه و وزارت ارشاد بوده، هنوز اجرایی نشده و این دو نهاد در اجرای این مصوبه تاخیر دارند.
فیروزآبادی افزود: در همین حال سازمان صدا و سیما همكاری خوبی در اجرای این مصوبه داشته و به آنچه كه برعهده اش گذاشته شده، عمل كرده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینكه وزارت ارتباطات مجری وام ۵ میلیارد تومانی به پیام رسان های داخلی است، اظهار داشت: این وزارتخانه اعلام می كند كه مشكلی برای اعطای این تسهیلات ندارد و مراحل نهایی را در این زمینه می گذراند.
فیروزآبادی اضافه كرد: هم اكنون پیام رسان های داخلی حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون كاربر دارند.
وی همینطور در مورد حل مشكل قانون مالكیت معنوی و كپی رایت در ایران اظهار داشت: این مورد باید با همكاری سه قوه حل شود. شورای عالی فضای مجازی سیاستگذاری در این زمینه را به عهده دارد و تصمیم داریم چارچوب سیاستی برای آن مشخص نماییم تا قانون بهتری در این زمینه نوشته شود.
فیروزآبادی خاطرنشان كرد: هم اكنون مبحث حفاظت از اطلاعات و داده در اولویت برنامه های شورای عالی فضای مجازی قرار دارد و بزودی این مورد را در صحن شورا به تصویب می رسانیم تا داده های مردم حفاظت شده و حریم خصوصی آنها در فضای مجازی رعایت شود.
وی افزود: بعد از آن، بحث قانون مالكیت معنوی را مطرح می نماییم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همینطور در همایش نظام حقوقی فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه تعریف حریم خصوصی طی سال ها در حال تغییر است، اظهار داشت: در آینده اینترنت اشیاء تمام زندگی انسان را در برمی گیرد و حتی سنسورهایی در بدن انسان نصب می گردد كه حریم خصوصی فرد را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: حریم خصوصی متناسب با زمان، مكان و كشور متفاوت می باشد و زمانی كه چیزی بعنوان هنجار در پایه ذهنی یك ملت شكل گیرد، باید برای آن قوانین مطابق با عُرف تعریف شود.
فیروزآبادی با اشاره به تولید مقررات كه به سمت ماشینی شدن در حال حركت است، اظهار داشت: به تازگی جلسه ای در قم با حوزه های علمیه داشتیم و درباره به كارگیری هوش مصنوعی در امور فقهی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
رئیس مركز ملی فضای مجازی مبحث دیگری كه در حوزه حریم خصوصی مطرح است را بحث بیگ دیتا (داده های عظیم) مطرح كرد و اظهار داشت: باید تكلیف قانون مالكیت فكری و معنوی را حل نماییم.
وی با اشاره به اینكه در شورای عالی فضای مجازی مقرر كرده ایم داده هایی كه در كشور تولید می شوند، در محدوده سرزمین ملی باقی بمانند، اضافه كرد: در اروپا هم این دستورالعمل به شدت اجرایی شده تا اطلاعات شهروندان اروپایی در اروپا ذخیره شود و هر گونه خروج اطلاعات نیازمند مجوز است.
فیروزآبادی اظهارامیدواری كرد كه در كشور ما هم با هم افزایی دستگاه ها، نظام حقوقی فضای مجازی متناسب با تحولات روز تصویب و مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی، در دنیا هم حكمرانی فضای مجازی به سمتی رفته است كه كشورها نظام های تنظیم مقررات خویش را به صورت بومی تهیه كنند.

1396/12/06
14:22:42
5.0 / 5
4625
تگهای خبر: ارتباطات , فناوری , فناوری اطلاعات , وب
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است