Sibex سیبکس

همه اخبار تحت تاثیر سقوط هواپیماست

همه اخبار تحت تاثیر سقوط هواپیماست سیبكس: سرنوشت قطعی هواپیمای آسمان كه روز گذشته در مسیر تهران به یاسوج دچار حادثه شد هنوز مشخص نمی باشد و تلاش ها برای یافتن این هواپیمای مفقودی و سرنشینان آن همچنان ادامه دارد. اخبار مربوط به سقوط این هواپیما سایر اخبار را متاثر از خود كرده؛ به صورتی كه كمتر كسی این روزها به قیمت دلار و سكه فكر می كند.



به گزارش سیبكس به نقل از ایسنا، در حالیكه حادثه سقوط هواپیمای آسمان در مسیر تهران-یاسوج مهم ترین خبر روز گذشته بود، تلاش ها برای یافتن لاشه این هواپیمای ۲۵ ساله با ۶۶ مسافر خود در صدر اخبار امروز قرار داشت و تا لحظه نگارش این گزارش هنوز خبری از این مفقودین مخابره نشده است. باآنكه سقوط هواپیما حدودا اصلی ترین گزینه تخمین ها و بررسی ها به حساب می آید، اما هنوز با گذشت بیش از ۳۰ ساعت تیم های تجسس لاشه این هواپیما را پیدا نكرده اند.

در این زمینه رضا جعفرزاده -سخنگوی سازمان هواپیمایی كشوری- از مشخص شدن محدوده جغرافیایی هواپیمای سقوط كرده اطلاع داد و اظهار داشت: متاسفانه با وجود تمام پیگیری هایی كه در طول ساعات گذشته انجام شده هنوز هیچ یك از تیم های تجسس نتوانسته اند محل دقیق سقوط هواپیما را شناسایی كنند. از این رو فعالیت تمام تیم های حاضر در منطقه ادامه دارد و امیدواریم در كوتاه ترین زمان ممكن دسترسی به لاشه این هواپیما به وجود بیاید.
همچنین عباس آخوندی -وزیر راه و شهرسازی- كه از جانب رییس جمهوری، مامور بررسی علل سقوط این هواپیما شده است، با عرضه توضیحاتی درباره عملیات یافتن هواپیمای ATR۷۲ كه آن را از ایمن ترین هواپیماهای برد كوتاه در جهان می داند، اظهار نمود: بر مبنای احتمالات، كل منطقه را به سه قسمت تقسیم كرده ایم و با عنایت به پروازها و هلی كوپترهایی كه در منطقه حضور دارند، تمام اصفهان را از سمت سمیرم به یاسوج تا ارتفاع ۱۰ هزارپا بررسی كامل كرده ایم و تمام شیارها و مناطقی كه احتمال سقوط می رفته است از مسیرهای اصلی تا مسیرهای جایگزین بررسی نموده و صدها عكس گرفته شده است.

طبق اعلام آخوندی، در این منطقه از سمیرم به سمت قله هنوز چیزی دریافت نشده است. گروه های زمینی و كوهنوردی برای این عملیات دعوت شده اند كه همگی استقبال كرده اند. همینطور گروه های محلی، هلال احمر و سایر گروه های امدادی بسیج شده اند.

از طرفی در حالیكه امروز در ساعاتی شایعاتی درباره پیدا شدن لاشه هواپیمای سانحه دیده در منطقه دنا در رسانه ها انتشار یافته بود، این خبر تكذیب شد و همینطور جعفرزاده اعلام نمود طی مكاتباتی با فرانسوی ها، مقرر شده یك تیم هفت نفره برای بررسی علل دقیق این حادثه به ایران بیایند كه امشب (دوشنبه) به ایران می رسند. كانادایی ها هم بعنوان سازندگان موتور هواپیما اعلام آمادگی كرده اند كه در صورت نیاز به ایران كمك كنند.

روند كاهشی قیمت دلار ادامه دارد

در حالی كه بعد از نوسانات هفته های اخیر در بازار ارز، شاهد افزایش قیمت دلار و رسیدن آن به مرز ۵۰۰۰ تومان بودیم، امروز هم در ادامه روند روزهای گذشته كه از چهارشنبه آغاز شد، دلار و سكه به حركت كاهشی خود ادامه دادند تا جایی كه قیمت دلار پس از چندین هفته به ۴۵۸۰ تومان رسید. وضعیت بازار سكه هم شبیه به بازار ارز است و در جهت كاهش نرخ دلار، قیمت سكه هم در ادامه حركت روزهای اخیر خود در جهت كاهش حركت كرده و به یك میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید. البته برخلاف سكه و ارز، قیمت طلای داخلی افزایشی شده اما قیمت طلای جهانی نسبت به روز قبل تغییری نداشته است.

از طرفی با كاهش سود سپرده های بانكی از ۲۰ به ۱۵ درصد توسط بانك مركزی و شورای پول و اعتبار، بخش قابل توجهی از این سپرده ها به بازارهای مختلف مثل ارز، سكه، طلا، خودرو، مسكن و بورس سوق پیدا كرده و برپایه آنچه شافعی -رئیس اتاق بازرگانی ایران- اعلام نموده، بین ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار ارز در خانه های مردم ذخیره و عملا از چرخه مولد اقتصاد خارج شده؛ ازاین رو بانك مركزی با سیاست های جدید خود با استفاده از بانك ها به دنبال جذب این سرمایه بزرگ ارزی است كه باید دید آیا این سیاست ها می تواند تعادل را به بازار برگرداند و مردم را به جای خرید ارز و سكه به سمت دیگری بكشاند؟

بر اساس یكی از این سیاست ها، بانك ها گواهی سپرده ارزی می فروشند اما ممكن است استقبال چندانی از آن نشود؛ چراكه به قول رییس اتاق بازرگانی ایران «در تجربه قبلی كسانی كه سپرده ارزی افتتاح كردند در زمان تسویه، سپرده خویش را نه به نرخ بازار بلكه به نرخ ارز دولتی از بانك ها گرفتند و متضرر شدند؛ از این رو تعداد زیادی به بانك ها اعتماد نمی كنند.» دومین سیاست بانك مركزی فروش گواهی سپرده یك ساله با سود ۲۰ درصد است كه تا دو هفته انجام می گردد. كارشناسان معتقدند كه این تصمیم می تواند در كوتاه مدت در كنترل بازار ارز اثرگذار باشد اما احیانا در بلندمدت مجددا پول ها راهی بازارهای مختلف خواهد شد.

پرواز نقدینگی از بازار سرمایه به سمت بازار پول

نوسانات نرخ ارز این روزها همینطور در بازارهای مختلف همچون بورس سایه افكنده و سبب شده حجمی از نقدینگی سرگردان به سمت بازارهای ارز حركت نماید. علاوه بر این انتشار گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز هم سبب انتقال مقداری از نقدینگی از بازار سرمایه به بازار پول شده است. با افزایش قیمت ارز در بازار طی روزهای گذشته بازار سرمایه هم تحت نوسانات این بازار قرار گرفت. نوسانات نرخ ارز سبب شد منابع مالی از بازار سرمایه دور شده و در بازارهای موازی تزریق شود. از طرفی تصمیم بانك مركزی بر بالا بردن مقطعی سود سپرده های بانكی سرمایه گذاران ریسك گریز بازار سرمایه را مردد كرد كه سرمایه های خویش را در سیستم بانكی سپرده گذاری كنند.

از طرفی انتشار گواهی سپرده بانكی با نرخ ۲۰ درصد این ابهام را عمیق تر كرد. در این فضا معامله گران بازار سرمایه با احتیاط بیشتری قدم برمی دارند و شاهد افت قیمت ها با شیب ملایم هستند؛ به صورتی كه امروز دوشنبه شاخص كل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۵۲ واحد افت كرد و به رقم ۹۸ هزار و ۱۴۸ واحدی رسید. همینطور شاخص كل هم وزن با ۱۷ واحد افت تا رقم ۱۷ هزار و ۵۸۴ پایین آمد.

واردات تخم مرغ ادامه دارد

مسعود محمدیان -سرپرست دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشكی - از واردات ۴۵ هزار تن تخم مرغ از كشور تركیه اطلاع داد و اظهار داشت: به دنبال آزاد شدن واردات تخم مرغ ناشی از كمبود این محصول به علت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مجوز بهداشتی سازمان دامپزشكی ملاك عمل برای واردات این محصول است و متقاضیان نیازی به دریافت مجوزهای دیگر ندارند.

وی با بیان این كه تاجران و متقاضیان می توانند با گذراندن مراحل بهداشتی و قرنطینه ای لازم از هر كشوری كه می خواهند تخم مرغ وارد كنند، اظهار داشت: متقاضیان واردات تخم مرغ می توانند بدون محدودیت و تنها با دریافت مجوز از جانب سازمان دامپزشكی نسبت به واردات تخم مرغ اقدام نمایند و تمهیدات لازم برای تامین و تنظیم بازار شب عید اندیشیده شده است و مردم نگران بازار تخم مرغ نباشند.

كشف محموله میوه های قاچاق

همچنین حسن صابری -رئیس اتحادیه بارفروشان- از كشف یك محموله قاچاق ۴۰۰ كیلوگرمی میوه كه شامل انواع میوه های گرمسیری مانند آواكادو بود، در میدان مركزی میوه و تره بار تهران اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به حجم انبوه میوه در میادین مختلف كه ناشی از تولید فراوان این محصولات است، هیچ نیازی به واردات میوه نداریم. ازاین رو وزارت جهاد كشاورزی به غیر از میوه های گرمسیری مانند موز، آناناس، نارگیل و انبه مجوزی برای واردات دیگر میوه ها صادر نمی كند و هر محصولی غیر از میوه های گرمسیری مذكور قاچاق به حساب می آید.

ورود فرش دستباف خارجی و ایرانی ممنوع!

در خبری دیگر، مجتبی عراقچی -رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف- با بیان این كه ایران خود یك تولیدكننده منطقه فرش های دستی است، اظهار نمود: ورود هرگونه فرش دستی به بازار داخلی توجیه پذیر نیست و ممنوعیت های سفت و سخت قانونی برای آن وجود دارد. حتی پیش از این فرش هایی كه از برای بازارهای خارجی فرستاده می شد و پس از مدتی به فروش نمی رفت و قصد بازگرداندن آنها به كشور وجود داشت، این ممنوعیت برای آنها اعمال می شد و گمرك از ورود فرش ها جلوگیری می كرد یا ترخیص آنها را منوط به پرداخت تعرفه های بالا كرده بود.

وی در مورد رایزنی های انجام شده با گمرك، اظهار نمود: با توافق صورت گرفته، قرار شد فرش های دستبافی كه از گمرك جمهوری اسلامی ایران صادر شدند و جواز رسمی داشتند بتوانند به داخل بازگردند كه فقط فرش هایی كه بعد از انقلاب صادر شدند را شامل می گردد و همچنان فرش هایی كه پیش از انقلاب از مرزها خارج شده اند امكان ورود ندارند.

خطوط مزاحم بدون شكایت هم مسدود می شوند

از طرفی در حالیكه در ایام اخیر خبر از ساماندهی پیامك های تبلیغاتی به گوش می رسید، حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- با اشاره به مصوبه جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای كنترل فعالیت تبلیغات تلفنی اظهار داشت كه در این مصوبه سازوكاری برای تبلیغات هوشمند كسب وكارها در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این كه دستور داده شد تا همه مزاحمت های تلفنی تبلیغاتی كه توسط بعضی از شهروندان گزارش شده، مورد پیگیری قرار بگیرند، اظهار نمود: هیچ گونه مزاحمت های تبلیغاتی برای شهروندان چه در قالب پیامك و یا تلفنی و این كه روی نوار پاسخگو، اینترنت را تبلیغ كنند، به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست؛ این مورد را بررسی می نماییم و اگر اپراتوری این كار را انجام داده باشد، آن سرشماره قطع خواهد شد.

فلاح جوشقانی با بیان این كه با این مصوبه جدید دیگر مساله مزاحمت های تبلیغاتی برطرف می شود، اظهار داشت: ما برپایه مصوبه كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشغول نوشتن ضوابطی هستیم تا بتوانیم یكسری شماره های شخصی را حتی بدون شكایت هم ببندیم. برای مثال اگر بررسی نماییم كه رفتار یك مشترك به صورتی است كه پیامك تبلیغاتی بسیاری می فرستد یا مكالمه صوتی ندارد، ازاین رو می توانیم تشخیص دهیم كه این خط در جهت اهداف تبلیغاتی فعالیت می كند.

برگ جدیدی از روابط نفتی ایران و هند

همچنین یكی از گزارش های امروز اداره اقتصادی ایسنا، به روابط نفتی ایران و هند اختصاص داشت. هند كه یكی از بزرگ ترین مشتریان نفت خام ایران است، جزو چهار كشور آسیایی است كه در دوران تحریم، خرید نفت از ایران را قطع نكرد. باآنكه آمریكا برای كم كردن خرید نفت از ایران فشار زیادی بر دهلی نو وارد كرده بود اما این كشور آسیایی در دوران تحریم بارها از آمریكا خواسته بود به علت وابستگی شدید به نفت خام ایران، كشورش را از تحریم های ایران معاف كند. در این راستا، در سفر اخیر رییس جمهور به دهلی نو هم یكی از محورهای اصلی مذاكرات، مسائل نفتی و گازی و انتقال مجانی نفت ایران به هند بود

بیژن زنگنه -وزیر نفت كشور- هم كه در هیات همراه رییس جمهوری ایران در سفر به هند حضور داشت، بعد از دیدار با دارمندرا پرادهان، همتای هندی خود در دهلی نو به خبرنگاران اظهار داشت: شركت های هندی دولتی سطح خرید نفت ایران را افزایش خواهند داد. پالایشگاه های دولتی و خصوصی هند حدود ۵۰۰ هزار بشكه در روز نفت ایران را در سال ۲۰۱۸ – ۲۰۱۹ خریداری خواهند كرد.






1396/12/01
16:33:49
5.0 / 5
4461
تگهای خبر: آمریكا , ارتباطات , بانك
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است